Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kilder: Lula er i færd med at overgive sig til politiet

Forsvarere for korruptionsdømt ekspræsident i Brasilien forhandler med politiet om tid og sted for anholdelse.

Rio de Janeiro. Brasiliens korruptionsdømte ekspræsident Luiz Inacio Lula da Silva forhandler med politiet om betingelserne for at efterkomme en ordre om at lade sig anholde.

Det oplyser personer tæt på Lula ifølge flere internationale nyhedsbureauer.

Lula havde fået en frist til fredag aften dansk tid til frivilligt at gå til politiet, men det nægtede han.

I stedet befinder den 72-årige Lula, der i sin tid som præsident fra 2003 til 2011 var uhyre populær i store dele af befolkningen, sig i fagforbundet for metalarbejdernes hovedkvarter i Sao Bernardo Do Campo i delstaten São Paulo.

Nære støtter af Lula oplyser til pressen, at han bliver i byen natten til lørdag, mens hans advokater forhandler med politiet om tid og sted for anholdelsen.

Lula står til at afsone en fængselsdom på godt 12 år. Han er blandt andet dømt for at have taget imod en ferielejlighed, som indirekte var betalt af det statslige olieselskab Petrobras.

Lula har erklæret sig uskyldig i anklagerne mod ham.

Fængslingen vil sætte en stopper for Lulas planer om at stille op til præsidentvalget, der finder sted i efteråret.

Ifølge brasiliansk lov er personer, som er idømt straf ved to retsinstanser, udelukket fra at kandidere til præsidentposten.

Mange brasilianske ministre og politikere efterforskes for at have modtaget meget store beløb i bestikkelse.

Men Arbejderpartiet opfatter det som en politisk hetz, at Lula har været det primære mål for anklagemyndigheden, når andre kan have gjort sig skyldige i ting, der er endnu værre.

I 2016 blev Dilma Rousseff fra Arbejderpartiet af en rigsret afsat som Brasiliens præsident.

Ikke fordi hun havde gjort sig skyldig i korruption, men fordi hendes regering havde pyntet på statsbudgettet op til det seneste præsidentvalg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.