Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kilder: Elskerindes fortrolige oplysninger stammer ikke fra CIA

De fortrolige oplysninger, som elskerinden til den tilbagetrådte CIA-chef David Petraeus har liggende på sin computer, stammer ikke fra CIA. Det siger kilder tæt på forløbet.

Den tidligere CIA-leders påstand om, at hans affære med den 40-årige forfatter Paula Broadwell ikke har sat nationens sikkerhed over styr, holder angiveligt vand.
Den tidligere CIA-leders påstand om, at hans affære med den 40-årige forfatter Paula Broadwell ikke har sat nationens sikkerhed over styr, holder angiveligt vand.

De klassificerede oplysninger, som den nu tilbagetrådte CIA-chef David Petraeus’ elskerinde har haft liggende på sin computer, udgør ikke nogen sikkerhedsrisiko.

De stammer nemlig fra før affæren blev indledt og kommer slet ikke fra efterretningstjenesten, erfarer nyhedsbureauet Reuters fra kilder med kendskab til sagen.

Hvis konklusionen holder stik, bestyrker det den tidligere CIA-leders påstand om, at hans affære med den 40-årige forfatter Paula Broadwell ikke har sat nationens sikkerhed over styr.

De seneste par dage har medierne ellers flydt over med spekulationer om, hvorvidt den fallerede topgeneral har været for åbenmundet over for sin elskerinde, som under en forelæsning ved et universitet har fortalt deltaljeret om CIAs operationer i Libyen.

Gamle oplysninger

Reuters’ kilder hævder dog, at de oplysninger, som Paula Broadwell ligger inde med, kan dateres tilbage til tiden før august 2011, hvor Petraeus blev leder af CIA og indledte sin affære med hende.

Som enhver anden reserveofficer, der har været involveret i sager omkring militær efterforskning, har Broadwell haft en sikkerhedsgodkendelse, der har givet hende adgang til følsomme oplysninger, og det kan derfor være der, hendes særlige oplysninger stammer fra.

Torsdag annoncerede CIA, at efterretningstjenesten vil indlede en undersøgelse af dens nu afsatte chefs tid som leder af organisationen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.