Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kilde til NBC: Trump udpeger sin svigersøn til rådgiver

Centralt placeret kilde på Trumps hold fortæller, at den kommende USA-præsident vælger svigersøn som rådgiver.

Donald Trump vælger sin svigersøn Jared Kushner som rådgiver, siger en centralt placeret kilde på den kommende præsidents hold ifølge CNBC. Scanpix/Mandel Ngan
Donald Trump vælger sin svigersøn Jared Kushner som rådgiver, siger en centralt placeret kilde på den kommende præsidents hold ifølge CNBC. Scanpix/Mandel Ngan

Washington. Donald Trump vil udpege sin svigersøn som rådgiver, erfarer kanalen NBC.

Det har længe været rygtet, at den kommende præsident vil vælge svigersønnen Jared Kushner til den indflydelsesrige post.

Men valget er muligvis forbundet med problemer, da det kan være i strid med en amerikansk lov, der skal forhindre nepotisme.

En anden mulig udfordring er Kushners rolle som chef for selskabet Kushner Companies, som er et milliardforetagende, der står bag store boligprojekter.

En centralt placeret kilde på Trumps hold hævder dog over for tv-kanalen, at Trump skulle have besluttet sig.

Svigersønnens advokat siger, at de har drøftet sagen med regeringens etikudvalg.

- Hr. Kushner er forpligtet til at leve op til statens etiske love. Vi har rådført os med regeringens etikudvalg omkring de beslutninger, han vil tage, siger svigersønnens advokat til NBC.

Kushner er gift med Trumps datter Ivanka. Han har været del af inderkredsen under Trumps arbejde med at sammensætte et politisk hold.

Både Trump og Kushner står begge på bar bund, hvad angår politisk erfaring.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.