Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kilde: Syriske fredsforhandlinger begynder 23. januar

Ifølge en kilde i det russiske udenrigsministerium er datoen for Syrien-fredsforhandlinger i Kasakhstan klar.

De planlagte fredsforhandlinger om Syrien, som er kommet i stand på initiativ fra Rusland og Tyrkiet, vil blive indledt i Kasakhstan 23. januar.

Det oplyser en kilde i det russiske udenrigsministerium til det franske nyhedsbureau AFP.

- Intet tyder på, at forhandlingerne vil blive udsat. Datoen er fastsat, siger den russiske kilde om fredsforhandlingernes begyndelse i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Både regimet og oppositionen i Syrien har givet tilsagn om, at de vil deltage i samtalerne i Astana, men det er foreløbig uklart, hvilke oprørsgrupper der vil deltage.

Våbenhvilen og de planlagte forhandlinger omfatter ikke den militante gruppe Islamisk Stat og radikale jihadistgrupper.

Den syriske præsident, Bashar al-Assad, siger, at hans regering er parat til at forhandle om "alting" i Kasakhstan.

Disse forhandlinger finder sted ud over de forhandlinger, som er under forsæde af FN i Genève.

Ifølge Assad er hærens vigtigste opgave netop nu at genvinde kontrollen over et område nær Damaskus. Her kontrollerer oprørsgrupper de vigtigste vandforsyninger til storbyen.

En guvernør i provinsen siger onsdag, at regeringen og oprørsgrupper er nået til enighed om at reparere ødelagte dele ved vandforsyningssystemet. Det rapporterer det statslige tv.

Ødelæggelser sidst i december medførte, at vandforsyningen til den syriske millionby blev stærkt reduceret for mange indbyggere.

FN har advaret om, at mange børn er i fare for at blive angrebet af smitsomme, vandbårne sygdomme i Damaskus på grund af mangel på rindende vand i store dele af byen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.