Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nu mistænkes Le Pen for misbrug af 37 millioner kroner

Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen har ifølge anklagen lønnet ansatte i sit parti med EU-midler.

Marine Le Pen mistænkes for at have misbrugt Europamidler i et endnu større omfang end hidtil. I alt skal hun uretmæssigt have lønnet ansatte for 5 mio. Euro (svarende til 37 mio. danske kroner).
Marine Le Pen mistænkes for at have misbrugt Europamidler i et endnu større omfang end hidtil. I alt skal hun uretmæssigt have lønnet ansatte for 5 mio. Euro (svarende til 37 mio. danske kroner).

Europa-Parlamentet mistænker den franske præsidentkandidat og Front National-forkvinde, Marine Le Pen, for at have misbrugt langt flere EU-midler end tidligere.

I alt skal hun angiveligt have lønnet ansatte for fem millioner euro - eller hvad der svarer til 37 millioner kroner.

Det skriver AFP, der citerer en unavngiven kilde bag en undersøgelse i Europa-Parlamentet.

Tidligere lød det misbrugte beløb på 2,5 millioner kroner, som Le Pen ifølge anklagen skulle have aflønnet sin livvagt og andre ansatte i partiet Front National, mens hun var medlem af Europa-Parlamentet.

Franske dommere har bedt EU-Parlamentet ophæve Le Pens immunitet, så hun kan blive efterforsket for det mulige misbrug af midler.

Marine Le Pen har hidtil afvist at afgive forklaring i sagen med henvisning til, at hun nyder parlamentarisk immunitet som medlem af EU-Parlamentet.

Le Pens immunitet er tidligere blevet ophævet i forbindelse med en anden sag, hvor hun efterforskes for at have delt voldelige billeder på sociale medier.

Marine Le Pen er lige nu med i slutkapløbet om at blive Frankrigs næste præsident. Søndag gik hun videre fra første valgrunde sammen med centrumpolitikeren Emmanuel Macron.

Sidste og afgørende runde af det franske præsidentvalg finder sted søndag 7. maj.

Foreløbige målinger spår, at Macron løber med sejren. Men siden søndagens resultat har flere franske vælgere peget på, at det er Marine Le Pen, der er kommet bedst fra start, skriver Reuters.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.