Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kerry: Nordkorea er en trussel mod verden

Et atombevæbnet Nordkorea udgør en åbenlys trussel mod verden, mener John Kerry, som efterlyser FN-resolution.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er enig med sin kinesiske kollega, Wang Yi, som han her trykker i hånden under onsdagens fælles pressemøde i Beijing, i behovet for en »stærk« FN-resolution mod Nordkorea.
Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er enig med sin kinesiske kollega, Wang Yi, som han her trykker i hånden under onsdagens fælles pressemøde i Beijing, i behovet for en »stærk« FN-resolution mod Nordkorea.

Beijing: Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, er enig med sin kinesiske kollega, Wang Yi, i behovet for at nå til enighed i FN's Sikkerhedsråd om en "stærk" resolution mod Nordkorea.

Det siger John Kerry onsdag efter et møde med den kinesiske udenrigsminister, skriver AFP og Reuters.

Ifølge Kerry er USA og andre medlemmer af FN's Sikkerhedsråd forpligtet til at handle, efter at regimet i Pyongyang 6. januar meddelte, at det havde gennemført en prøvesprængning af en brintbombe.

Det var Nordkoreas fjerde atomprøvesprængning.

- Et atombevæbnet Nordkorea udgør en åbenlys og erklæret trussel mod verden, siger John Kerry på et pressemøde.

- USA vil gøre, hvad der er nødvendigt for at beskytte vores land og vores venner og allierede i verden, tilføjer han.

For to uger siden stemte et overvældende flertal i Repræsentanternes Hus i Washington for at stramme sanktionerne mod styret i Nordkorea yderligere.

- Lovforslaget vil sigte mod at lægge et økonomisk pres for at isolere Kim Jong-un (Nordkoreas leder, red.) og hans nærmeste støtter fra de midler, de har stående i udenlandske banker, lød begrundelsen fra Ed Royce, der er formand for Udenrigskomitéen.

Senatet, Kongressens andet kammer, ventes at vedtage et lignende lovforslag snarest. Det er nødvendigt, hvis de amerikanske sanktioner skal blive til virkelighed.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.