Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kenya vil lave verdens største bål af elfenben

Kenyas regering inviterer præsidenter og filmstjerner til topmøde mod illegal handel med elfenben.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Nairobi: Regeringen i Kenya blæser til storoffensiv mod krybskytter og ulovlig handel med elfenben, og til det formål bliver præsidenter og nogle af de rigtig store kanoner fra Hollywood inviteret til det afrikanske land.

Gæsterne skal deltage i et særligt topmøde for at øge fokus på kampen mod krybskytter og illegal handel med elfenben.

Og ved samme lejlighed vil Kenya fyre op under det, der ifølge regeringen bliver det største bål af elfenben, der nogensinde er set på kloden.

- Kenya har planer om at bruge lejligheden til at brænde 120 ton elfenben af. Det er det største lager af elfenben i noget land, og det er beviset for, at vi har nultolerance, når det gælder krybskytter og illegal handel, siger Manoah Esipisu, talsmand for præsident Uhuru Kenyatta.

Ifølge oplysningerne fra præsidentskabet agter "adskillige" statsoverhoveder at deltage. Der er sendt invitationer til Hollywood til skuespillerne Leonardo DiCaprio og Nicole Kidman.

Erhvervsikonerne George Soros, Paul Allen, Howard Buffet og Michael Bloomberg er inviteret.

Videre er der sendt invitationer til den berømte BBC-legende David Attenborough, kendt for dyreprogrammer på tv, og musikeren Elton John.

Ifølge oplysningerne i Nairobi er de mange gæster inviteret til 29. og 30. april, hvor de 120 ton beslaglagte elfenben skal brændes.

Richard Leakey, leder af regeringens bevaringsorgan for dyrene, KWS, har længe talt for, at beslaglagt elfenben skal destrueres.

Kenyas lager svarer til, at der ligger elfenben fra 4000 elefanter. De mange stødtænder kommer både fra dyr, der er dræbt af krybskytter, og dyr, der er døde af andre årsager på savannen.

Det menes, at der globalt dræbes omkring 30.000 elefanter hvert år af krybskytter.

International handel med elfenben har været forbudt siden 1989, men specielt i Asien er der stor efterspørgsel efter stødtænder fra elefanter og også horn fra næsehorn, der bruges til traditionel medicin.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.