Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kenya kræver flygtningelejr flyttet efter massakre på universitet

Efter påskens angreb på et universitet i Kenya, hvor 148 personer blev dræbt, kræver Kenya nu, at FN flytter en flygtningelejr, der angiveligt huser flere islamistiske militante fra Somalia.

KENYA: FN har tre måneder til at flytte en kæmpe flygtningelejr, der primært huser somaliske flygtninge.

Lejren med omkring 600.000 flygtninge skal flyttes over grænsen til nabolandet Somalia, lyder kravet fra de kenyanske myndigheder, skriver Reuters.

»Vi har bedt UNHCR (FNs Flygtningeagentur, red.) om at flytte flygtningene i løbet af tre måneder. Hvis det ikke sker, vil vi selv flytte dem,« siger vicepræsident William Ruto ifølge Reuters i en skriftlig udtalelse.

Kravet kommer ni dage efter, at militante somaliere fra terrorgruppen al-Shabaab dræbte 148 personer på et universitet i byen Garissa nær grænsen til Somalia.

»På samme måde som 11. september ændrede USA på, vil Kenya ændre sig efter Garissa,« siger William Ruto yderligere.

Han tilføjer, at Kenya har påbegyndt opførelsen af en 700 kilometer lang mur langs grænsen til Somalia - for at holde islamister fra al Shabaab ude af Kenya.

Myndighederne i Kenya har gentagne gange beskyldt islamistiske militante fra Somalia for at gemme sig i flygtningelejren Dadaab, som ikke længere skal have lov til at ligge på kenyansk jord.

Massakren på universitetet blev indledt tidligt om morgenen torsdag 2. april og stod på i flere timer. Det betegnes som det største angreb i Kenya i over ti år - og det har lagt et massivt pres på præsident Uhuru Kenyatta og regeringens håndtering af sagen.

Kenyanerne er blandt andet vrede over, at landets specialstyrker var mere end syv timer om at nå frem til universitetet - og samtidig kritiseres præsident Uhuru Kenyatta for ikke at tage truslen om angreb fra militante islamister alvorlig.

FN har angiveligt endnu ikke reageret på Kenyas krav om at få flygtningelejren flyttet til Somalia.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.