Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt talknuser giver Obama markant vinderchance

Udsigterne til en Obama-sejr er overvældende, mener analytikeren Nate Silver, som har gennemgået de seneste meningsmålinger.

Barack Obama har en vinderchance på 92 procent, mens Mitt Romney får otte procents chance for en sejr.
Barack Obama har en vinderchance på 92 procent, mens Mitt Romney får otte procents chance for en sejr.

Der er ikke meget håb at klynge sig til for Romney-lejren i forhold til den samlede sejr i præsidentvalget. I hvert fald ikke hvis det står til den anerkendte statistiker og talknuser Nate Silver.

Han har gennemgået og analyseret de seneste landsdækkende meningsmålinger i USA, og på den baggrund giver han Barack Obama en vinderchance på 92 procent, mens Mitt Romney får otte procents chance for en sejr.

Nate Silver bygger sit skøn på en detaljeret gennemgang af de 12 seneste landsdækkende målinger, og her er Obama blandt andet gået frem i ni af dem, mens der kun har været tilbagegang i en enkelt.

I gennemsnit er Obama gået frem med 1,5 procentpoint, og det er en fremgang, som Nate Silver natten til tirsdag dansk tid på sin Twitter-profil betegnede som »ret stor«.

Når Nate Silvers analyse er værd at hæfte sig ved, skyldes det især den amerikanske statistikers forudsigelse i forbindelse med det foregående præsidentvalg i 2008, hvor Obama besejrede John McCain. Her forudsagde Nate Silver vinderen i 49 ud af 50 delstater.

På sin blog, fivethirtyeight, der bliver bragt på avisens New York Times’ hjemmeside, understreger Nate Silver, at udfaldet af forudsigelsen hviler på et solidt grundlag, da de landsdækkende meningsmålinger omfatter mange vælgere.

Han mener, at fremgangen til Obama kan skyldes flere faktorer, som blandt andre superstormen Sandy eller de seneste økonomiske udmeldinger.

TV: Chicagos indbyggere støtter stadig Obama

 


Følg valget på Berlingske i USA på Facebook

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.