Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kate og William skal have en lille

Det britiske prinsepar, der blev gift sidste år, skal være forældre. Hertuginde Kate af Cambridge er indlagt med »akut morgenkvalme«, oplyser hoffet.

Her ses parret under et officielt besøg på et hospital nord for London 28. november.
Her ses parret under et officielt besøg på et hospital nord for London 28. november.

Prins Williams hustru, hertuginde Kate af Cambridge, er blevet indlagt med »akut morgenkvalme«, oplyser det britiske kongehus ifølge BBC. Og det har sin helt naturlige årsag. Hun er nemlig gravid.

William og Kate blev gift i april 2011, og deres baby vil en dag blive britisk regent - efter sin far og farfar. Hertil følger titlen som øverste guvernør for den engelske kirke, chef for de væbnede styrker og desuden statsoverhoved for 16 stater i Commenwealth.

Premierminister David Cameron lykønsker parret på Twitter.

- Jeg er glad for nyheden om, at hertugen og hertuginden af Cambridge venter en baby. De vil blive vidunderlige forældre, skriver Cameron.

Også lederen af Labour-partiet, Ed Miliband, tweeter sin begejstring for nyheden:

- Fantastisk nyhed for Kate, William og landet. En kongelig baby er noget, som hele nationen vil fejre, skriver han.

Vil forblive indlagt

Hertuginde Kate vil forblive indlagt på hospitalet King Edward VII i London, fordi hendes »morgenkvalme« er specielt ondartet. Den form for kvalme kaldes »hyperemesis gravidarum« og rammer typisk gravide i sjette eller 16. uge. Kvalmen gør, at den gravide ikke er i stand til at indtage hverken vådt eller tørt, fortæller overlæge, dr. med. Kresten Rubeck Petersen til bt.dk.

- Det kan være direkte farligt for patienten, men i langt de fleste tilfælde er der tale om en tilstand, der bliver bliver korrigeret under indlæggelse. Det er kun ganske få tilfælde, hvor patienten eller barnet tager skade. Det gælder om at undgå, at patienten »tørrer ud« - ikke mindst at undgå, at patienten taber vægt, siger Kresten Rubeck Petersen.

St. James’ Palace oplyser i en meddelelse, at hertuginde Kate vil forblive indlagt på hospitalet i flere dage og derefter skal have yderligere en periode med hvile.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.