Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Karzai kræver forklaring fra Pakistan efter attentat

Den afghanske præsident vil have Pakistans regering til at forklare sig, efter Afghanistans efterretningschef blev såret i et angreb fra en selvmordsbomber.

AFGHANISTAN: Lørdag er det kommet frem, at angrebet, der sårede den afghanske efterretningschef, blev planlagt i den pakistanske by Quetta. Det vil Afghanistans præsident, Hamid Karzai, gerne have en forklaring på.

Karzai holder sig fra at beskylde Pakistan direkte for angrebet, men præsidenten vil tage episoden op med nabolandets regering i Islamabad, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Afghanistans efterretningschef, Asadullah Khalid, blev såret torsdag, da en »fredsbudbringer« viste sig at være selvmordsbomber.

- Selvfølgelig vil vi søge afklaring fra Pakistan, da vi ved, at den mand, der udgav sig for at være en gæst til Asadullah Khalid, kommer fra Pakistan. Det er vi sikre på, siger Hamid Karzai.

- Vi vil stå fast, søge afklaring og bede om al information, som de måtte have, fortsætter Hamid Karzai.

Taleban har påtaget sig ansvaret for angrebet på Asadullah Khalid, men Karzai afviser, at det var det afghanske terrornetværk, der stod bag angrebet i Afghanistans hovedstad, Kabul.

- Taleban har åbenbart taget ansvaret, som de har gjort ved mange andre angreb, men sådan et kompliceret angreb med en bombe gemt inde i hans krop er ikke Talebans arbejde, siger Hamid Karzai.

- Det er et meget professionelt stykke arbejde. Det kan Taleban ikke gøre. Der er større og mere professionelle kræfter involveret, understreger præsidenten.

Hamid Karzai vil tage episoden op med Pakistan på et snarligt møde i Tyrkiet.

Reuters/BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.