Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kaos om Trumps indrejseforbud: Justitsministeriet i USA går nu op mod dommer

Justitsministeriet i USA forsøger at få udsat en kendelse fra Seattle, som blokerer for Trumps indrejseforbud.

USAs præsident Donald Trump har udstedt et indrejseforbud, som nu er blevet underkendt af en dommer.
USAs præsident Donald Trump har udstedt et indrejseforbud, som nu er blevet underkendt af en dommer.

Washington D.C.. USA's justitsministerium har natten til søndag dansk tid formelt appelleret en afgørelse ved en føderal domstol, som sætter præsident Donald Trumps kontroversielle indrejseforbud midlertidigt ud af kraft.

Oplysningen stammer fra retsdokumenter, som justitsministeriet har indleveret til en appelret.

Det er uvist, hvor hurtigt der vil blive taget stilling til henvendelsen fra ministeriet i Washington D.C.

En føderal dommer i Seattle i delstaten Washington beordrede fredag lokal tid et midlertidigt og landsdækkende stop for præsident Donald Trumps indrejseforbud, som han ved et dekret indførte forrige fredag.

Lørdag meddelte USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed, at justitsministeriet agter at forsøge at få suspenderet domstolskendelsen.

Og Donald Trump er angiveligt optimistisk.

- Vi kommer til at vinde. For landets sikkerheds skyld vinder vi, udtaler han på et pressemøde natten til søndag dansk tid.

Trump-administrationen mener, at indrejseforbuddet er "lovligt og hensigtsmæssigt".

Det Hvide Hus reagerede vredt, da nyheden om kendelsen fra Seattle kom frem. Afgørelsen var "skandaløs", hed det i en meddelelse.

Dommer James Robart traf sin beslutning på baggrund af en klage mod indrejseforbuddet fra delstaterne Washington og Minnesota. Men dommeren gjorde kendelsen gældende for hele USA.

Donald Trump gik personligt i rette med dommer James Robarts kendelse.

- Holdningen hos denne såkaldte dommer, som i grunden har fjernet håndhævelsen af love fra vort land, er latterlig og vil blive omstødt, skrev Trump på Twitter.

Det nu ophævede forbud omfatter personer fra syv lande med hovedsageligt muslimsk befolkning - Iran, Irak, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen og Libyen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.