Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kampe om forsyningsrute koster 29 oprørere livet i Syrien

Et forsøg på at generobre forsyningsrute til Aleppo har kostet 29 oprørere livet i kampe med regeringsstyrker.

Oprørerne i den krigshærgede, syriske by Aleppo frygter at blive omringet totalt af syriske regeringsstyrker. Reuters/Abdalrhman Ismail
Oprørerne i den krigshærgede, syriske by Aleppo frygter at blive omringet totalt af syriske regeringsstyrker. Reuters/Abdalrhman Ismail

Aleppo. Mindst 29 oprørere er blevet dræbt i kampe med syriske regeringsstyrker om en vigtig forsyningsrute til Aleppo, skriver AFP.

Soldater i de islamistiske grupperinger al-Sham og Nusrafronten blev dræbt, da de forsøgte at genvinde kontrollen med vejen mellem Aleppo og grænsen til Tyrkiet, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder søndag.

Regeringshæren fik torsdag kontrol over Castello-vejen, som er den eneste rute til Tyrkiet for oprørerne, som er forskanset i Aleppo. Det er endnu ikke lykkedes oprørerne at erobre den tilbage.

En observatør fortæller, at der også omkom tropper fra regeringshæren i kampene, men et endeligt overblik, over hvor mange omkomne der er tale om, ligger endnu ikke fast.

- Angrebet er overstået, og vejen forbliver lukket, siger Rami Abdel Rahman, som er en af cheferne for observatørerne.

Castello-vejen blev torsdag afskåret af regeringsstyrker. Lørdag var regimets soldater kun 500 meter fra vejen og åbnede ild mod alle køretøjer, som forsøgte at bruge den.

Vedvarende artilleriangreb og brug af tøndebomber fra regeringstropperne blev søndag morgen rapporteret øst for byen.

Ifølge en observatør blev en mand og hans to sønner fredag dræbt af regimets styrker, da de benyttede vejen.

Cirka 200.000 mennesker opholder sig stadig i den østlige del af Aleppo, som regeringsstyrker og oprørere skiftevis har kontrollen over.

Præsident Bashar al-Assads styrker har forsøgt at afskære Castello-vejen i mere end to år. Regeringen er blevet anklaget for at belejre dele af Aleppo i et forsøg på at lægge pres på de oprørsstyrker, som opholder sig i byen.

FN anslår, at cirka 600.000 syrere opholder sig i områder, som er belejrede af regeringsstyrker.

Flere end 280.000 personer er blevet dræbt i Syrien, siden konflikten blussede op i marts 2011.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.