Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kamerakvinde sparkede flygtninge ned: Nu har hun fået sin straf

Det skabte overskrifter verden over, da en ungarsk kamerakvinde i 2015 selv blev filmet, mens hun både sparkede og fældede flygtninge. Nu er der faldet dom i sagen.

Det skriver britiske BBC.

Petra Laszlo er blevet idømt tre års betinget fængsel i sagen, som hun blev sigtet i tilbage i september 2015. Dengang, hvor flygtningestrømmen til Europa var på noget nær sit højeste, blev hun selv fanget foran kameraet på optagelser, som sidenhen gik verden rundt.

De viste, hvordan den kvindelige kameraoperatør fældede og sparkede ud efter en syrisk flygtning og hans søn, der var brudt gennem politiafspærringer. Optagelserne skabte hurtigt stor forargelse, og Petra Laszlo mistede efterfølgende sit job hos den højreorienterede ungarske tv-kanal N1TV. Nu har hun så også modtaget en dom for sine gerninger.

Dommeren i sagen lagde ifølge BBC vægt på, at hendes handlinger var 'strid med samfundets normer', og afviste forsvarets argument om, at Petra Laszlo havde forsøgt at beskytte sig selv.

»Jeg vendte mig om og så flere hundrede mennesker komme stormende i retning mod mig - det var meget skræmmende,« lød forklaringen fra hovedpersonen selv, der var med i retten via video.

Herfra kunne Petra Laszlo tårevæddet berette, at hun i kølvandet på de kontroversielle optagelser har modtaget dødstrusler. Hun føler desuden, at hun er blevet genstand for en hadekampagne.

Den syriske flygtningefar, som blev overfaldet, er efterfølgende flyttet til Spanien med sine børn. Her har han fået job som fodboldtræner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.