Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kæmpedusør på politimorders hoved

Mere end 100 specialtrænede betjente deltager i menneskejagt på formodet politimorder.

Skarpt bevæbnet politi uden for huset, hvor den mordmistænkte Christopher Dorners mor bor.
Skarpt bevæbnet politi uden for huset, hvor den mordmistænkte Christopher Dorners mor bor.

USA: Politiet i den amerikanske storby Los Angeles udlover nu en dusør på 500.000 dollar eller 2,8 millioner kroner for tip, der kan føre til anholdelse af den 33-årige eks-betjent, Christopher Dorner, skriver BT.DK.

Dusøren er kommet i stand efter, at private personer og flere organisationer har spyttet i kassen, og håbet er, at den kan stige til en million dollar (5,6 millioner kroner) inden for kort tid.

Mere end 100 specialtrænede betjente deltager ifølge avisen Los Angeles Times lige nu i en regulær menneskejagt på Christopher Dorner i snefyldte bjerge ved Big Bear Lake cirka 80 kilometer øst for Los Angeles.

Men hidtil uden held. Jagten er besværliggjort af, at Christopher Dorner er specialtrænet snigskytte, og derfor er betjentene nødsaget til at træde yderst varsomt frem i bjergene.

Gennem mere end en uge har politistyrker på tværs af USA jagtet deres tidligere kollega, og sagen har skabt skræk og rædsel blandt mange amerikanere nær Los Angeles.

Christopher Dorner er mistænkt for at have slået en politikollegas datter og hendes kæreste samt en tilfældig betjent ihjel.

Årsagen til Dorners vrede er angiveligt, at han i 2009 blev afskediget ved politiet i Los Angeles, efter han havde anklaget en kollega for at mishandle en anholdt. Ingen retsinstanser har givet Dorner ret. Drabet på den tidligere politikollegas datter, som Christopher Dorner angiveligt slog ihjel 3. februar, menes at være hævn for, at kvindens fader var - ifølge Dorner - skyld i fyringen.

Siden har han svoret hævn mod sine kolleger, og i et 11-siders manifest publiceret på internettet, lover Christopher Dorner hævn over adskillige betjente, som han føler var årsag til fyringen.

De mere end 40 personer, der er nævnt i manifestet, er nu under massiv politibeskyttelse.

Selvom det vurderes, at der intet unormalt var i fyringen af Christopher Dorner, vil politichefen i Los Angeles, Charlie Beck, alligevel undersøge fyringen.

Charlie Beck, forklarer, at undersøgelsen ikke sker for »tilfredsstille« en morder. Årsagen er i stedet, at politiet i Los Angeles tidligere har været under beskyldning for hårdhændet metoder og racisme, og netop racisme er Dorners egen forklaring på fyringen.

»Jeg kender spøgelserne fra L.A.P.D.’s (Los Angeles’ Politi, red.) fortid, og en af mine største bekymringer er, at de vil genopstå på grund af Dorners anklager om racisme i afdelingen,« siger Charlie Beck.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.