Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kæmpe vandregning kan lukke Gravkirken

Gravkirken i Jerusalem advarer imod, at det yndede mål for alverdens pilgrimme kan lukke på grund af en ekstraordinær vandregning.

Tusindvis af pilgrimme valfarter hvert år til Gravkirken i Jerusalem.
Tusindvis af pilgrimme valfarter hvert år til Gravkirken i Jerusalem.

Det var her, at Jesus ifølge myterne blev korsfæstet og begravet. Den historiske Gravkirke – også kaldet Den Hellige Gravs Kirke – som er bygget på stedet Golgata, er nu havnet midt i en usædvanlig strid. Det skriver BBC News.

Gravkirkens bankkonto er blevet fastlåst, fordi det israelske vandselskab Hagihon mener at have betaling for 15 års vandregninger til gode svarende til 2,3 mio. dollars. Gravkirken har ellers traditionelt set været fritaget for at betale vandregninger efter aftale mellem kirkens administration og en tidligere borgmester. Det troede folkene i kirken i hvert fald. 

Lukning truer

Tilbage i 2004 sendte vandselskabet den første regning på 950.000 dollars. Kirkens ledelse regnede med, at det var en fejl, eftersom Hagihon aldrig rykkede for betalingen. Det har selskabet gjort nu med den konsekvens, at hundredvis af præster, munke og lærere må gå uden løn.

Kirkens overhoved, patriarken Theophilos III, har skrevet et brev til den israelske premierminister og præsident for at advare om situationen.

- Hvis der ikke sker noget, planlægger vi at offentliggøre – for første gang i århundreder – at Den Hellige Gravs Kirke – er lukket, siger Theophilos III ifølge BBC til den israelske avis Maariv.

Det israelske Turistministerium oplyser, at striden er mellem Patriarkaten og myndighederne i Jerusalem, men at de prøver at mægle mellem parterne for at finde en hurtig løsning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.