Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsministeriet indleder efterforskning af Uber

Uber har fået justitsministeriet på nakken, efter det er kommet frem, at de har overvåget myndighedspersoner.

San Francisco. Det amerikanske justitsministerium indleder en kriminalefterforskning mod kørselstjeneste Uber.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Uber har gjort brug af teknologi, der sikrede, at Uber-chauffører ikke fik kunder, der arbejdede for de lokale transportmyndigheder.

Det skriver Reuters. Nyhedsbureauet har oplysningerne fra to kilder tæt på sagen.

Uber har erkendt, at softwaren, der er kendt som Greyball, har hjulpet til med at identificere regeringspersoner, der prøvede at undersøge Uber i områder, hvor de endnu ikke havde tilladelse til at operere.

Eksempelvis i Portland i Oregon.

Firmaet har efterfølgende forbudt brugen af Greyball til det formål. Det skete, efter at New York Times afslørede brugen af metoden i marts.

Uber forsvarede sig med, at formålet med Greyball var at sikre kørselsanmodninger mod svindel.

Historierne i New York Times kastede Uber ud i en sand mediestorm.

Den kriminelle efterforskning kan blive et stort problem for Uber, der i forvejen har en række sager af juridisk karakter på halsen.

Hverken Uber eller det amerikanske justitsministerium har ønsket at kommentere sagen.

Transportmyndighederne i Portland fortalte i sidste uge, at deres undersøgelser viste, at Greyball var blevet brugt mod 16 af deres ansatte i december 2014. Det var før, at Uber overhovedet havde opnået tilladelse til at køre der.

Uber, der er vurderet til at have en værdi på 68 milliarder dollar, har været kendt for deres til tider aggressive fremfærd.

Igennem de seneste måneder har der været flere kontroverser i offentligheden omkring selskabets øverste direktør, Travis Kalanick, der har ført til, at han offentligt erkendt, at han har brug for professionel hjælp til sit lederskab.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.