Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister omgør Obama-kurs og kræver hårdere straffe

USA's justitsminister har sendt et notat ud, der blandt andet instruerer landets anklagere om minimumsstraf.

ARKIVFOTO: Jeff Sessions den amerikanske justitsminister
ARKIVFOTO: Jeff Sessions den amerikanske justitsminister

Mens tidligere præsident Barack Obama forsøgte at få færre personer bag tremmer i USA, lægger præsident Donald Trump op til en helt modsat linje.

Trumps justitsminister, Jeff Sessions, har således sendt et notat til landets 94 offentlige anklagere. Her bliver de bedt om at rulle tiltag fra Obamas justitsminister, Eric Holder, tilbage.

Det skriver tv-stationen Fox News på sin hjemmeside.

Det skal for eksempel være slut med mildere straffe for narkokriminalitet. I stedet skal anklagerne gå efter de hårdeste straffe. Samtidig skal der genindføres minimumsstraf.

Embedsmænd i justitsministeriet siger til Fox News, at de nye retningslinjer er en modsat kurs i forhold til Holders politik.

Dokumentet har allerede fået tilnavnet "Sessions-notatet". Her lyder det, at anklagerne skal "rejse tiltale ved og forfølge de mest alvorlige og let beviselige forbrydelser".

Notatet kræver samtidig, at minimumsstraffe igen finder vej til retssystemet. Det ventes at øge antallet af retssager og indsatte i fængslerne.

Eric Holder stod i spidsen for "Smart om Crime"-politikken. Den havde fokus på ikke at spærre folk inde for ikkevoldelig kriminalitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.