Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jury forsinker retsopgør mod formodet Boston-bomber

Retssagen mod den 21-årige mand, der mistænkes for at stå bag bombeangrebet ved Boston Marathon i 2013, er blevet udskudt, da udvælgelsen af jurymedlemmerne tager længere tid end forventet.

Den skulle have været startet 5. januar 2015, men retssagen mod den 21-årige Dzhokhar Tsarnaev, som formodes at stå bag bombeattentatet ved Boston Marathon 15. april 2013, hvorved tre personer blev dræbt og 264 såret, er slet ikke begyndt endnu.

Udvælgelsen af de 12 medlemmer, som skal afgøre Dzhokhar Tsarnaev skæbne, er nemlig ikke færdig endnu. Det skriver Reuters.

At sammensætte en jury er tilsyneladende ingen let opgave. Først skal dommeren sammen med forsvarer og anklager gennemgå en liste med over 1.000 navne, og heriblandt skal de 12 medlemmer af juryen udpeges. Kandidaterne til juryen har allerede været igennem en screeningsrunde tidligere i januar, hvor 1.350 potentielle jurymedlemmer blev spurgt ind til deres syn på dødsstraf og eventuelle forbindelser til den pågældende sag, da ingen i den endelige jury må være forudindtaget.

Retssagen skal finde sted i samme by, hvor bombeattentatet skete, men ifølge Reuters har forsvareren i sagen flere gange hævdet, at det er umuligt at finde en uvildig jury i Boston. Anmodningerne om at finde en jury i en anden by og samtidig flytte hele retssagen er dog blevet afvist gang på gang.

En ny dato for retssagens begyndelse forventes at blive offentliggjort i løbet af næste uge, skriver Reuters.

Dzhokhar Tsarnaev, der nægter sig skyldig, er tiltalt for 30 anklagepunkter og risikerer dødsstraf.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.