Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Juncker til EU-parlamentarikere: I er latterlige

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker langer voldsomt ud efter EU-parlamentarikere for ringe fremmøde.

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker langer voldsomt ud efter EU-parlamentarikere for ringe fremmøde. REUTERS/Ints Kalnins
Kommissionsformand Jean-Claude Juncker langer voldsomt ud efter EU-parlamentarikere for ringe fremmøde. REUTERS/Ints Kalnins

Et ringe fremmøde ved en afsluttende debat om det maltesiske formandskab, har tirsdag morgen fået EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, op i det røde felt.

I en tale til parlamentet langer han voldsomt ud efter parlamentarikerne, som han mener, ikke viser det maltesiske formandskab respekt.

»Jeg vil gerne anerkende dem, der faktisk har gjort sig den anstrengelse, at de er her denne morgen. Men at der kun er 30 her, illustrerer at parlamentet ikke er seriøs omkring det her.«

»I er kun få europaparlamentarikere til at kontrollere kommissionen. I er latterlige,« siger Juncker.

Ifølge kommissionsformanden burde parlamentarikerne være troppet fuldtalligt op, fordi den maltesiske præsident er til stede i parlamentet.

»Havde det været Merkel eller Macron havde salen været fuld,« siger han.

Junckers svada i salen afbrydes af EU-Parlamentets formand, Antonio Tajani, af to omgange.

Først bliver Juncker mindet om, at det ikke er hans opgave at kontrollere parlamentet, men parlamentets opgave at kontrollere kommissionen.

Og siden bryder Tajani ind og beder Juncker om at holde sig fra at kalde parlamentet for latterligt.

Det får dog ikke Juncker til at stoppe.

»Jeg vil aldrig nogensinde deltage i et sådan møde her igen,« siger formanden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.