Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jubel over våbenhvile i Gaza

Tusindvis af palæstinensere kunne onsdag aften ånde lettet op, og de strømmede ud på gader og stræder for at fejre våbenhvilen mellem Israel og Hamas.

ISRAEL: Onsdag aften lød der skud over store dele af Gazastriben. Men i modsætning til de sidste otte dage, skabte det ikke frygt blandt palæstinenserne.

De strømmede i stedet ud på gader og stræder, for der var tale om skudsalver, som skulle fejre våbenhvilen mellem Israel og Hamas.

Mange palæstinensere har ikke vovet sig hjemmefra i de seneste dage, men onsdag aften søgte de i tusindtal ud på gader og pladser, mens de viftede med det palæstinensiske flag og hyldede Hamas, skriver Reuters.

- Vi føler det som om, vi har fået vores frihed tilbage, vores liv tilbage. Gud ske tak og lov for Hamas, siger palæstinenseren Mohammed Skeik.

162 palæstinensere, heriblandt 37 børn og 11 kvinder, har mistet livet under den otte dage lange offensiv, hvor også tre civile israelere og en israelsk soldat er blevet dræbt.

Medlemmer af Hamas’ topledelse deltog også i festlighederne, mange af dem har i de seneste dage skjult sig, fordi de frygtede, at israelerne ville forsøge at dræbe dem. Men onsdag aften kom de frem fra deres skjulesteder.

- Modstanden førte til en historisk sejr over besættelsesmagten og har skabt grundlaget for frihedskampen for hele vores land og vores hellige steder, siger det højtstående Hamas-medlem Ahmad Bahar ifølge Reuters.

Aftalen bag våbenhvilen pålægger begge parter at indstille enhver form for militær aktivitet, herunder indstilling af de mange raketangreb.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.