Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Journalister svarer igen på Trumps kritik under årlig middag

Vores job er at få den bedst opnåelige version af sandheden frem, siger den garvede journalist Carl Bernstein.

Aftenens vært, Hasan Minhaj, grillede præsident Donald Trump under den årlige middag for Det Hvide Hus' journalister lørdag aften i Washington. Reuters/Jonathan Ernst
Aftenens vært, Hasan Minhaj, grillede præsident Donald Trump under den årlige middag for Det Hvide Hus' journalister lørdag aften i Washington. Reuters/Jonathan Ernst

Washington D.C.. Det helt store emne under den årlige middag for de journalister, der dækker Det Hvide Hus, var ikke overraskende præsident Donald Trumps fravær.

Som den første præsident i 36 år havde Donald Trump valgt ikke at deltage i middagen, der i år foregik på Washington Hilton Hotel.

Sidst, en præsident ikke var med til middagen, var i 1981, hvor daværende præsident Ronald Reagan var ved at komme sig oven på et skudsår efter at være blevet forsøgt dræbt.

- Okay, hør her. Jeg forstår det godt. Vi er nødt til at tale om elefanten, der ikke er i rummet. Lederen af vores land er her ikke.

- Det er fordi, at han bor i Moskva, og det er en meget lang flyvetur, jokede aftenens vært, komikeren Hasan Minhaj fra The Daily Show.

- Det ville være svært for Vlad (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.) at være her. Hvad angår den anden fyr, så tror jeg, han er i Pennsylvania, fordi han ikke kan klare en joke, fortsatte han.

Donald Trump meddelte allerede i februar, at han ikke vil deltage i middagen.

Han valgte i stedet at markere sin dag nummer 100 som præsident i Pennsylvania, hvor han lørdag talte foran tusindvis af tilhængere.

Præsidenten for foreningen af journalister i Det Hvide Hus, White House Correspondents' Association (WHCA), Jeff Mason, brugte anledningen til at minde om, hvem den årlige middag holdes for:

- Vi er her for at fejre pressen, ikke præsidentembedet, sagde han.

At Donald Trump gentagne gange har beskyldt medierne for at sprede falske nyheder og kaldt dem uærlige blev også kommenteret.

- Hr. præsident, medierne er ikke falske nyheder, påpegede Bob Woodward, chefredaktør på Washington Post.

Også Woodwards gamle kollega Carl Bernstein, som han afdækkede Watergate-skandalen med, fik et par ord med på vejen:

- Vores job er at få den bedst opnåelige version af sandheden frem, punktum. Især nu, sagde han.

Den årlige pressemiddag er ifølge WHCA en "hyldest af First Amendment (den forfatningstilføjelse, der sikker ytrings- og pressefrihed, red.) og den vigtige rolle, som uafhængige nyhedsmedier spiller i en sund republik".

Ved den traditionelle begivenhed optræder den amerikanske præsident ofte på slap line. Typisk ved at fortælle vittigheder om både sig selv, medier og politikere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.