Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jordskred tager bus i Colombia og dræber 13 mennesker

Eftersøgningen fortsætter mandag for at se, om andre køretøjer i området er blevet ramt, siger myndighederne.

I april sidste år mistede omkring 300 mennesker livet i et mudderskred i Mocoa, der er hovedbyen i regionen Putumayo. Reuters/Jaime Saldarriaga/arkiv
I april sidste år mistede omkring 300 mennesker livet i et mudderskred i Mocoa, der er hovedbyen i regionen Putumayo. Reuters/Jaime Saldarriaga/arkiv

Bogotá. Et jordskred i det sydvestlige Colombia har dræbt 13 mennesker om bord på en bus i et regnfuldt bjergområde.

Det oplyser myndighederne søndag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Jordskreddet ramte et område ikke langt fra byen Tuquerres i provinsen Narino lørdag.

Redningsfolk har hidtil bjærget 13 lig, oplyser politibetjent Fernando Montana.

Eftersøgningen fortsætter mandag for at se, om andre køretøjer i området er blevet ramt. Det oplyser katastrofemyndighederne i en erklæring.

Jord- og mudderskred sker hyppigt i de bjergrige områder i Colombia. Især i måneder med store nedbørsmængder.

Konsekvensen af skreddene er ofte tabte menneskeliv - ikke mindst på grund af den dårlige infrastruktur i landområderne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I april sidste år mistede omkring 300 mennesker livet i et mudderskred i Mocoa, der er hovedbyen i regionen Putumayo. Omkring 100 af de dræbte var børn.

Jordskreddet ramte efter længere tids voldsom regn nær Mocoa.

Både huse, broer, køretøjer og træer blev revet med. Vand og jord fossede ind i 17 af Mocoas 40 kvarterer, efter at flere floder gik over deres bredder.

Det var ikke kun i Colombia, regnen væltede ned sidste forår. Også i Peru og Ecuador blev man ramt af de store vandmængder.

Det voldsomme vejr knyttes til fænomenet "El Niño" og usædvanligt høje temperaturer langs stillehavskysten i Sydamerika.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.