Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jordskælv rammer Papua Ny Guinea en måned efter katastrofe

Kun en måned efter et jordskælv dræbte over 100 mennesker i Papua Ny Guinea, er landet ramt af et nyt skælv.

Tidligt fredag morgen har et kraftigt jordskælv ramt Papua Ny Guinea. Billedet her er fra efterdønningerne af et andet kraftigt jordskælv i landet i slutningen af februar. Det efterlod mindst 100 mennesker døde. Scanpix/Melvin Levongo/arkiv
Tidligt fredag morgen har et kraftigt jordskælv ramt Papua Ny Guinea. Billedet her er fra efterdønningerne af et andet kraftigt jordskælv i landet i slutningen af februar. Det efterlod mindst 100 mennesker døde. Scanpix/Melvin Levongo/arkiv

Port Moresby. Et jordskælv med en beregnet størrelse på 6,9 har ramt ud for den sydlige kyst af øen New Britain i Papua Ny Guinea fredag.

Det oplyser Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS).

USGS oplyser videre, at jordskælvet ramte ikke langt under havbunden og tæt på kysten. Jordskælvet blev registreret klokken 07.25 fredag lokal tid godt 160 kilometer fra byen byen Rabaul på New Britain.

Det amerikanske Pacific Tsunami Warning Center (PTWC), der er en del af det internationale varslingssystem for tsunamier, udsendte umiddelbart efter skælvet et tsunamivarsel for de omkringliggende kyster.

»De myndigheder, som har ansvaret for de udsatte kystområder, bør tage affære og advare indbyggerne om, at de kan være i fare,« lød det fra PTWC i en meddelelse.

Varslet blev dog kort tid efter trukket tilbage.

Indtil videre er der ikke rapporteret om tilskadekomne.

Australske myndigheder oplyser, at der ikke er nogen trussel fra jordskælvet mod den australske kystlinje.

Jordskælvet blev i første omgang beregnet til en størrelse på 7,2, men blev siden nedjusteret til 6,9.

Papua Ny Guinea er et af verdens fattigste lande og er stadig ved at komme sig oven på et andet kraftigt jordskælv, der ramte i slutningen af februar. Jordskælvet, der havde en beregnet størrelse på 7,5, efterlod flere end 100 menneske døde.

Jordskælv forekommer ofte i Papua Ny Guinea, der er placeret i Stillehavets såkaldte "ring af ild", der er et seismisk område, hvor adskillige tektoniske plader støder sammen.

Ø-nationen Papua Ny Guinea ligger sydvest for Indonesien og nord for Australien.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.