Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jordan lukker Det Muslimske Broderskabs kontor i Amman

Politiet i Amman har ransaget og lukket Det Muslimske Broderskabs hovedkontor i den jordanske hovedstad.

Amman: Jordans politi har onsdag lukket hovedkontoret for Det Muslimske Broderskab i landet, oplyser et højtstående medlem af partiet.

- Politiet, der handlede efter ordre fra Ammans guvernør, evakuerede personalet i partihovedkvarteret og forseglede bygningen, siger Jamil Abu Baker og tilføjer, at han ikke har fået nogen forklaring på myndighedernes beslutning.

Det Muslimske Broderskab er det vigtigste oppositionsparti i Jordan.

Broderskabet har opereret legalt i landet i årtier, og det har betydelige græsrodsorganisationer i landets storbyer.

De jordanske myndigheder har optrappet kampen mod islamistiske grupper og jihadister i det seneste år, hvor snesevis af de radikale gruppers sympatisører er blevet anholdt.

Jordans kong Abdullah, der er en vigtig allieret for USA, har været blandt de ledere, som har advaret kraftigst mod Islamisk Stat (IS) i regionen.

De jordanske sikkerhedsstyrker dræbte i sidste måned mindst syv militante islamister i byen Irbid i den nordlige del af landet nær grænsen til Syrien, oplyser sikkerhedskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne sagde, at de havde forhindret Islamisk Stat i at gennemføre angreb mod både civile og militære mål i Jordan.

Jordan har retsforfulgt og dømt snesevis af ekstremistiske islamister, hvoraf de fleste har været jordanere hjemvendt fra Syrien, hvor de har kæmpet for Islamisk Stat eller Nusra Fronten, som er tilknyttet al-Qaeda.

Jordan har 5,7 millioner indbyggere. Dertil kommer, at 635.000 af de 4,6 millioner syriske flygtninge, der er registreret hos FN, er i Jordan.

Ifølge BBC er der muligvis i virkeligheden omkring en million syrere i Jordan.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.