Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jøder anser bombeangreb som antisemitisk

Bomben mod det jødiske samfund i Malmø er seneste eksempel på etniske og religiøse spændinger.

Der har længe været spændinger mellem jøder og flere andre etniske grupper i Malmø, skriver avisen sydsvenskan.se.
Der har længe været spændinger mellem jøder og flere andre etniske grupper i Malmø, skriver avisen sydsvenskan.se.

SVERIGE: Ingen kom noget til, men der skete stor materiel skade ved det jødiske samfunds bygning i Malmø under en eksplosion natten til fredag. Flere peger på, at der længe har været spændinger mellem jøder og flere andre etniske grupper i Malmø, skriver avisen sydsvenskan.se.

- Jeg er ikke overrasket. Der er etniske og religiøse spændinger i luften mellem de forskellige grupper i byen, siger Bjørn Lagerback, direktør for City of Malmøs Dialogforum, der arbejder med at fremme forståelsen mellem forskellige etniske grupper i den sydsvenske by.

Lena Posner-Korosi, formand for Jødernes Centralråd, siger, at myndighederne to gange har afvist foreningens ønske om at etablere overvågningskameraer på gaden ved den jødiske bygning.

- Vi har fået afslag, fordi man tror, at det er en stille gade, hvilket er fuldstændig horribelt, siger hun til sydsvenskan.se.

Hun mener ikke, at der kan være nogen som helst tvivl om, at nattens handlinger er antisemitiske.

- Det er der ingen tvivl om, når man ser på alt det, der er sket i Malmø i de seneste år. Alt andet er utænkeligt, lyder det fra den jødiske formand.

Ifølge Jødernes Centralråd er jøder i Malmø mere sårbare end andre jøder i landet.

I december 2009 advarede den jødiske menneskerettighedsorganisation, »Simon Wiesenthal Centret«, decideret jøder mod byen Malmø på grund af et stigende antal trusler og angreb mod jøder samt kontroversielle udsagn fra Malmøs borgmester om at sidestillede antisemitisme med zionisme. Noget han siden har taget afstand fra. I kølvandet på fredagens eksplosion har borgmesteren imidlertid ikke været sen til at kontakte det jødiske samfund og tage afstand fra angrebet.

Svensk politi har i forbindelse med sagen anholdt to 18-årige, som foreløbigt er sigtet for groft hærværk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.