Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jo Cox' mand kalder drab for en terrorhandling

Had lå bag drabet på Jo Cox, siger hendes mand ved mindestund på den dræbte politikers 42 års fødselsdag.

Brendan Cox, der er enkemand efter den dræbte Labour-politiker Jo Cox, under mindehøjtideligheden på Trafalgar Square i London onsdag. Reuters/Toby Melville
Brendan Cox, der er enkemand efter den dræbte Labour-politiker Jo Cox, under mindehøjtideligheden på Trafalgar Square i London onsdag. Reuters/Toby Melville

London. Drabet på Labour-politiker Jo Cox, som i sidste uge blev skudt og stukket ihjel på åben gade i det nordlige England, var en terrorhandling.

Det siger hendes mand, Brendan Cox, ved en mindehøjtidelighed i London onsdag.

- Drabet på Jo var politisk. Det var en terrorhandling, som var udtænkt for at fremme en dagsorden af had mod andre, siger han ved mindehøjtideligheden på Trafalgar Square i det centrale London.

- Hun var politiker, og hun havde sine klare holdninger. Jeg tror, at hun blev dræbt på grund af disse klare holdninger, siger Brendan Cox.

Jo Cox, der ville være fyldt 42 år onsdag, var kendt for sine synspunkter om, at Storbritannien bør gøre mere for de mange flygtninge, der kommer til Europa.

Den mand, der er anholdt for drabet på hende, råbte ifølge øjenvidner "Storbritannien først!", da han angreb hende i byen Birstall i det nordlige England torsdag i sidste uge.

Cox var også tilhænger af fortsat britisk EU-medlemskab og førte valgkamp for bliv-fløjen ved den britiske folkeafstemning.

Mindehøjtideligheden på Trafalgar Square finder sted, kun 15 timer inden de britiske valgsteder slår dørene op.

I Storbritannien er det blevet debatteret, om drabet ville påvirke afstemningen torsdag. Meningsmålingerne viser, at tilhængerne af fortsat britisk EU-medlemskab er blevet styrket i den seneste uges tid.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.