Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jihadister dræber vagter i angreb på hotel i Somalia

Ingen gæster kom til skade, da al-Shabaab-krigere onsdag forsøgte at storme hotel i det nordøstlige Somalia.

Akrivfoto: Den 25. januar stod en gruppe al-Shabaab terrorist angiveligt bag et lignende angreb på et hotel i Mogadishu.
Akrivfoto: Den 25. januar stod en gruppe al-Shabaab terrorist angiveligt bag et lignende angreb på et hotel i Mogadishu.

Bevæbnede medlemmer af den islamistiske gruppe al-Shabaab har dræbt fire vagter i et angreb onsdag morgen på et hotel i Puntland i det nordøstlige Somalia.

Angrebet er slået ned. To af gerningsmændene er dræbt, mens en tredje er på flugt.

- Tre al-Shabaab-krigere stormede International Village Hotel denne morgen. Fire vagter og to af angriberne døde i kampene, siger Yusuf Mohamed, guvernør i Bari-regionen.

Ingen af hotellets ansatte eller gæster er komme til skade.

- Heldigvis kom angriberne ikke ind i værelserne. Kampene fandt sted inde på hotellets område. Alle personer på hotellet er i sikkerhed, siger Yusuf Mohamed.

Puntland tilhører Somalia, men det fungerer i praksis som selvstændigt.

Hotellet ligger i Puntlands hovedstad, Bosasso.

Al-Shabaab er en militant, islamistisk bevægelse i Somalia, der blev dannet i 2006 på resterne af gruppen De Islamiske Domstole.

Gruppen, der har som målsætning at indføre sharialovgivning, fører guerillakrig og udfører terror mod Somalias regering.

Angrebet kommer samme dag, som 329 nyindsatte parlamentsmedlemmer skal vælge om de skal støtte Somalias præsident, Hassan Sheikh Mohamud, eller en af hans 21 rivaler.

Som forberedelse til den utraditionelle valghandling har myndigheder blokeret en række større veje i landets hovedstad, Mogadishu, for at skabe mere sikkerhed.

Det skyldes især truslen fra al-Shabaab.

Ideologisk lægger al-Shabaab tæt på al-Qaeda, og gruppen blev i februar 2012 officielt terrornetværkets somaliske gren.

Al-Shabaab stod bag drabet på 76 personer på et fodboldstadion i Ugandas hovedstad, Kampala, i 2010.

Al-Shabaab har også taget skylden for angrebet i indkøbscentret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi i oktober 2013, hvor mindst 67 mennesker blev dræbt. Heriblandt flere vesterlændinge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.