Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japansk by sætter sit navn til salg

Den japanske by Izumisano tager anderledes metoder i brug for at komme sin massive gæld til livs.

I fremtiden kan man måske tage på ferie i Red Bull City, drikke en øl på en bar i East Microsoft eller måske tage en løbetur langs boulevarderne i Downtown Heineken. I hvert fald hvis den japanske by Izumisano får held i et lettere obskurt forsøg på at bekæmpe dens enorme gæld.

Byen har nemlig sat sit navn til salg til højest bydende virksomhed eller privatperson, fordi byen skylder svimlende 1,25 milliarder dollars til sine kreditorer. Det skriver avisen The Japan Daily Press.

Kræver massive investeringer

Helt konkret betyder det, at den person eller virksomhed, der byder højest, kan få lov til at kalde byen lige præcis, hvad der skulle falde dem ind. For folk med storhedsvanvid må det lyde enormt fristende at kunne opkalde en by efter sig, men der følger en forpligtelse med tilbuddet.

Styret i byen pålægger en eventuel køber at underskrive en 10-årig kontrakt, som forpligter vedkommende til at lave massive lokale investeringer. Hvis det er en virksomhed, der bider på krogen, er det også en mulighed at flytte forretningens hovedkvarter til byen.

Det har fået indbyggerne i byen op i det røde felt, for de mener ikke, at et navn bare er et navn.

- Beboerne mener, at byens navn har en historie, og at det ikke er noget, man hverken kan sælge eller købe, siger en anonym repræsentant ifølge Time Magazine.

Men hvad får man så for pengene, fristes man til at spørge. Den japanske avis The Japan Daily Press mener ikke, at der er meget at komme efter. De eneste kendetegn for byen er ifølge avisen, at byen ligger tæt på lufthavnen Kansai International Airport og dens store håndklæde-industri.

Auktionen løber indtil d. 30. November.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.