Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japans leder besøger Trump for at styrke økonomisk samarbejde

Den japanske regeringsleder skal spille golf med USA's nye leder ved dennes feriested i Florida.

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, siger forud for to dages møder med præsident Donald Trump, at han håber, at hans besøg i USA er begyndelsen på et nyt, stærkt økonomisk japansk-amerikansk samarbejde.

Han tilføjer, at han vil vise, at alliancen mellem USA og Japan er urokkelig stærk.

Den japanske premierminister og den nye amerikanske præsident skal fredag have drøftelser i Det Hvide Hus. Efter et fælles pressemøde flyver de til Palm Beach, Florida, for at tilbringe weekenden på Trumps feriested Mar-a-Lago.

De kommer til at spille en golf på en eller to af Trumps golfbaner i området.

Abe bliver den udenlandske leder, som den nye amerikanske præsident kommer til at have tilbringe længst tid sammen med, siden han overtog præsidentposten den 20. januar.

En vis usikkerhed har præget optakten til topmødet. Under sin valgkamp kritiserede Trump en traktat, der forpligter USA til at forsvare Japan. Samtidig beskyldte han japanerne for at stjæle amerikanske job.

- Jeg tror, at præsidenten virkelig sætter pris på hans selskab og ikke blot vil lære ham bedre at kende, men han vil også styrke det bilaterale forhold, siger Sean Spicer, talsmanden for Det Hvide Hus.

Trump-administrationen har forsøgt at give de to lederes første møde en god begyndelse, ved at gøre klart at Trump vil erklære sig som modstander af unilaterale erklæringer.

Erklæringerne kan undergrave Japans administration af omstridte øer i Det Østkinesiske Hav.

Japan har længe haft bekymringer over Trumps kampagne for "Amerika Først" og over hans modstand mod frihandelsaftaler.

Abe er kommet til USA med løfter om at hjælpe med at skabe flere amerikanske arbejdspladser og styrke det japanske militær.

Japanerne har signaleret, at de kan skabe 700.000 amerikanske job gennem en række private og offentlige investeringer i infrastruktur - blandt andet højhastighedstog.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.