Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japanerne går til valg

Den tidligere japanske leder Shinzo Abe udfordrer den nuværende premierminister Yoshihiko Noda ved valget i Japan.

Haruka Tobe har fået lov at smide sine forældres stemmeseddel i.
Haruka Tobe har fået lov at smide sine forældres stemmeseddel i.

Når japanerne søndag går til valgstederne og sætter deres stemmer, forventes det, at de vil lade den tidligere leder Shinzo Abe fra partiet LDP vil fortrænge den nuværende premierminister Yoshihiko Noda fra partiet DPJ fra embedet efter blot tre . Det skriver BBC News.

Mange vælgere i Japan er fortsat i tvivl om, hvor de skal sætte deres stemme ved valget, men ifølge BBC News har de seneste målinger peget i retningen af, at det er LDP, der står til at sikre sig det klare flertal sammen med dets allierede parti New Komeito Party.

Den tidligere premierminister Shinzo Abe har givet løfter om øgede offentlige udgifter og en mere selvsikker udenrigspolitik. DJP har lovet mere velfærd og et bedre socialt sikkerhedsnet, men har kæmpet med at holde løfter i forbindelse med den økonomiske afmatning og jordskælvet og tsunamien i marts 2011, skriver BBC News.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.