Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japan overvejer advarselsskud mod Kina

Tokyo sender endnu et klart signal om, at man ikke finder sig i kinesiske overflyvninger ved en omstridt og ubeboet øgruppe, som begge lande gør krav på.

Kina skal holde sig væk fra Senkaku-øerne - langt væk.

Det fastslår regeringen i Tokyo, der vil sende militærfly på vingerne, hvis Kina fortsætter sine overflyvninger ved den ubeboede øgruppe i det Østkinesiske Hav, som begge lande gør krav på, og som Japan kontrollerer, skriver flere kinesiske og japanske medier.

Avisen Sankei Shimbun citerer ifølge South China Morning Post kilder tæt den japanske regering for at sige, at Tokyo allerede har bedt forsvarsministeriet og Japans luftforsvarsstyrke, ASDF, om at overveje advarselsskud mod kinesiske fly, der »bevæger sig ind i det japanske luftrum«.

Øerne, der hedder Diaoyu på kinesisk, har været centrum i en strid mellem de to lande både før og efter, at den japanske regering købte den af en privat japansk ejer i september. De ligger i et fiskerigt farvand, hvor havbunden menes at rumme store naturgasforekomster.

Striden er siden regeringens køb blevet optrappet, og begge lande sendte i december flådefartøjer til området. Samme måned blev kinesisk fly jaget væk fra luftrummet over Senkaku-øerne af otte japanske kampfly.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.