Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Japan fordømmer Islamisk Stats gidseltagning

To japanske mænd er angiveligt taget som gidsler af Islamisk Stat, som truer med at dræbe dem, medmindre de får 200 millioner dollars i løsesum.

En storskærm i Tokyo sender en nyhedsrapport om kidnapningen af jo japanere. Premierminister Shinzo Abe kræver dem løsladt øjeblikkeligt.
En storskærm i Tokyo sender en nyhedsrapport om kidnapningen af jo japanere. Premierminister Shinzo Abe kræver dem løsladt øjeblikkeligt.

IRAK: Islamisk Stat har oploadet en video på internettet, hvor de kræver 200 millioner dollars fra den japanske regering for at frigive to japanske gidsler, som vises i videoen. Den japanske premierminister Shinzo Abe har fordømt ugerningen og kalder den uacceptabel. Samtidig har han understreget, at det internationale samfund ikke bør give efter for terrorisme, skriver Reuters.

Ved et pressemøde i Jerusalem har premierministeren sagt, at Japan vil gøre sit yderste for at opnå en sikker frigivelse af de to fanger, men samtidig sagde han:

»Det internationale samfund må reagere klart og samarbejde uden at give efter for terrorisme.«

»Med hensyn til denne sag er det vores største prioritet at redde liv og indsamle informationer med hjælp fra andre lande,« sagde han videre.

Lørdag lovede Shinzo Abe, at Japan ville bidrage med 200 millioner dollars i ikke-militær bistand til lande, der kæmper mod Islamisk Stat. Efter gidseltagningen har han fastslået, at Japan vil gå videre med den plan.

I videoen fra Islamisk Stat lød det, at Japans regering havde 72 timer til at standse sin »tåbelige« støtte til den amerikansk ledede koalition. Videoen er udateret.

Islamisk Stat har også tidligere udsendt lignende videoer, hvor fanger er blevet halshugget. Men det synes at være første gang, terrororganisationen forlanger penge for deres fanger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.