Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jagter sexgalning på Fyn: Politiet advarer mod selvtægt

20 personer er indtil videre blevet undersøgt i sagen om en sexforbryder fra Fyn, der er mistænkt for to seksuelle overgreb på små piger

Fyns Politi fortsætter eftersøgningen af gerningsmanden til et seksuelt overgreb mod en 10-årig pige på Fyn. Der indsamles ovevågningsvideoer fra tankstationer
Fyns Politi fortsætter eftersøgningen af gerningsmanden til et seksuelt overgreb mod en 10-årig pige på Fyn. Der indsamles ovevågningsvideoer fra tankstationer

Selvom Fyns Politi på det nærmeste bliver bestormet med henvendelser i sagen, er der ikke nogen anholdte endnu.

- Vi har været ude at tale med 20 mistænkte personer, som der er blevet peget på, men mange af dem er skrevet ud af sagen, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi til bt.dk.

På grund af sagens sørgelige omfang, har mange privatpersoner indledt deres egne efterforskninger på manden, ifølge Fyns Politi. Borgere leder selv aktivt efter manden, og vil hjælpe politiet. Det mener politiet dog ikke er en god idé. 

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at så mange gerne vil bidrage til at finde gerningsmanden. Men jeg vil gerne understrege, at det er politiets opgave at stå for efterforskningen. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at alle henvender sig til politiet med deres oplysninger, dels fordi det er strafbart af øve selvtægt, men også fordi at det er helt afgørende, at alle spor bliver efterforsket korrekt, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til bt.dk.

Udøver man selvtægt - følger efter sexforbryderen, civilanholder ham eller undersøger mulige gerningssteder, kan man komme til at ødelægge vigtige spor, advarer politiet.

Gerningsmanden beskrives som dansktalende, almindelig af højde, almindelig til kraftig af bygning iført en sort eller mørk hue, sort eller mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko. På trods af vintervejret var manden ikke iført jakke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.