Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jagten går ind på sorte bokse fra nedstyrtet AirAsia-fly

Det nedstyrtede AirAsia-flys halesektion er blevet fundet, og her plejer de sorte bokse at sidde. Spørgsmålet er nu, om de stadig er til at finde, eller om strømmen har ført dem væk.

Hvad der formodes at være dele af vraget af AirAsia flight QZ8501. Halen af flyet er fundet på havbunden 30 km fra flyets sidst kendte position før styrtet.
Hvad der formodes at være dele af vraget af AirAsia flight QZ8501. Halen af flyet er fundet på havbunden 30 km fra flyets sidst kendte position før styrtet.

INDONESIEN: Efter fundet af halepartiet fra det styrtede AirAsia-fly intensiveres jagten på flyets såkaldt sorte bokse.

For i flytypen Airbus 320-200 befinder flyets sorte bokse sig netop i halen.

Boksene indeholder kommunikation mellem piloterne og flyvelederne samt data om flyets bevægelser. Eftersøgningsholdet krydser nu fingre for, at halestykket er så intakt, at boksene stadig befinder sig på deres pladser.

Boksene, som i virkeligheden er orange, er konstrueret, så de udsender et elektronisk ping-signal for at lette opsporingen, og batterierne i boksene rækker kun til en måneds sending. Flyet styrtede ned 28. december.

En ekspert i efterforskning af flyulykker Peter Marosszky fra University og New South Wales i Australien er dog ikke i tvivl:

»Med 30 dages levetid, skal de nok blive fundet,« siger han ifølge BBC.

Skibe med sonarudstyr til at opfange signalerne fra boksene, begynder onsdag at lytte i farvandet, hvor halestykket af de indonesiske myndigheder bekræftes at være fundet.

Stærk strøm kan dog have flyttet boksene, hvis de ikke mere sidder fast i halestykket, og så bliver det straks vanskeligere at finde dem.

Selve halestykket er fundet 30 kilometer fra den position, hvor der sidst var kontakt til flyet, inden det foretog et brat stigning for at undvige et heftigt uvejr.

Adskillige vragdele er fundet og bjærget, og enkelte omkomne, der endnu sad fastspændt i deres sæder, er også hentet op. Hovedparten af de 40 lig, der indtil nu er bjærget, er dog fundet på havoverfladen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.