Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jaget politimorder har såret to betjente

Den seks dage lange menneskejagt på den mistænkte politimorder Christopher Dorner har taget en dramatisk drejning.

Den mordmistænkte eks-betjent Christopher Dorner fanget på et overvågningskamera ved et hotel i Orange County i Californien.
Den mordmistænkte eks-betjent Christopher Dorner fanget på et overvågningskamera ved et hotel i Orange County i Californien.

USA: Der er sent tirsdag aften dansk tid blevet udvekslet skud mellem myndighederne og den mistænkte politimorder Christopher Dorner i bjergområdet Big Bear Lake i Californien, oplyser politikilder til Los Angeles Times.

Det er endnu sparsomt med detaljer, men flere kilder fortæller, at Dorner forinden var brudt ind hos et par, bundet dem og stjålet deres bil.

Under skudvekslingen blev to politibetjente såret. Ifølge Los Angeles Times er deres tilstand endnu uvist.

Det er fortsat uklart, om Dorner er i politiets varetægt.

Mere end 100 specialtrænede betjente har de seneste seks dage deltaget i en regulær menneskejagt på 33-årige Christopher Dorner i de snefyldte bjerge ved Big Bear Lake cirka 80 kilometer øst for Los Angeles.

Jagten har været besværliggjort af, at Dorner er specialtrænet snigskytte, og derfor har betjentene været nødsaget til at træde yderst varsomt frem i bjergene.

Gennem næsten en uge har politistyrker på tværs af USA jagtet deres tidligere kollega, og sagen har skabt skræk og rædsel blandt mange amerikanere nær Los Angeles.

Christopher Dorner er mistænkt for at have slået en politikollegas datter og hendes kæreste samt en tilfældig betjent ihjel.

Årsagen til Dorners vrede er angiveligt, at han i 2009 blev afskediget ved politiet i Los Angeles, efter han havde anklaget en kollega for at mishandle en anholdt. Ingen retsinstanser har givet Dorner ret. Drabet på den tidligere politikollegas datter, som Christopher Dorner angiveligt slog ihjel 3. februar, menes at være hævn for, at kvindens fader var - ifølge Dorner - skyld i fyringen.

Siden har han svoret hævn mod sine kolleger, og i et 11-siders manifest publiceret på internettet, har Christopher Dorner lovet hævn over adskillige betjente, som han føler var årsag til fyringen.

De mere end 40 personer, der er nævnt i manifestet, er nu under massiv politibeskyttelse.

Politiet i Los Angeles udlovede i søndags en dusør på 500.000 dollar eller 2,8 millioner kroner for tip, der kunne føre til anholdelse af den 33-årige eks-betjent. Dusøren kom i stand efter, at private personer og flere organisationer spyttede i kassen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.