Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ivanka Trump besøger Merkel i Berlin

Som datter af verdens mest magtfulde mand vil Ivanka Trump slå et slag for kvinders muligheder i forskning og erhverv. Tirsdag besøgte præsidentens datter derfor Angela Merkel i Berlin

Fra venstre mod højre: Ivanka Trump, Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, og Angela Merkel.
Fra venstre mod højre: Ivanka Trump, Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, og Angela Merkel.

BERLIN: To af verdens mest magtfulde og indflydelsesrige kvinder mødtes tirsdag eftermiddag i Berlin.

Tirsdag besøgte Ivanka Trump den tyske kansler Angela Merkel på et delvist officielt besøg i Berlin. Ivanka Trump rejst til den tyske hovedstad for at deltage i det såkalte W20-topmøde, der sigter til at styrke kvindelige forskere og iværksættere. Topmødets andre deltagere tæller blandt andre Hollands dronning Maxima, såvel som den canadiske udenrigsminister Chrystia Freeland og IMF-chef Christine Lagarde.

Ivanka Trump er kommet til Berlin for at se nærmere på de tyske erhvervsuddannelser. »Det tyske erhvervsuddannelsessystem er en praktisk og succesfuldt eksempel på offentlig-private partnerskaber«, siger Ivanka Trump til den tyske avis Wirtschaftswoche.

Netop når det gælder spørgsmålet om andelen af kvinder blandt naturvidenskabelige forskere, er den kemi-uddannede Merkel og forretningskvinden Ivanka Trump, der har lanceret sit eget tøjmærke, enige om behovet for at styrke rekrutteringen af handlekraftige og talentfulde kvinder.

Det vil dog næppe være overraskende, hvis Merkel benytter Ivanka Trumps besøg som anledning til at sondere aktuelle problemstillinger i det tysk-amerikanske forhold. Sammen med sin ægtemand Jared Kushner hører Ivanka i modsætning til eksempelvis Steve Bannon og Reince Priebus til den mere moderate fløj i det Hvide Hus.

Som datter af den amerikanske præsident og den tidligere model Ivana Trump har den 35-årige Ivanka ry for sin modererende indflydelse på Donald Trump, der gentagne gange har skudt med skarpt Angela Merkels flygtningepolitik.

Det er anden gang, at Angela Merkel mødes med Ivanka Trump. Da Merkel i marts besøgte Trump i Washington, diskuterede hun blandt andet det tyske uddannelsessystem med Ivanka Trump og andre amerikanske erhvervsledere. Flere kommentatorer bemærkede ved den lejlighed en gensidig sympati mellem Ivanka Trump og Merkel. Hvorvidt Merkel og Ivanka vil få mulighed til at  diskutere andre spørgsmål under tirsdagens topmøde er dog højst usikkert.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.