Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italiensk kystvagt hjælper med at redde 1400 bådflygtninge

Flygtninge og migranter er reddet i sikkerhed fra flere både i Middelhavet tæt ved Libyens kyst.

Rejsen over Middelhavet fra Afrika til Europa har kostet mange mennesker livet. Torsdag lykkedes det at redde cirka 1400 mennesker ud for Libyens kyst, oplyser den italienske kystvagt. Arkivfoto Scanpix/Str
Rejsen over Middelhavet fra Afrika til Europa har kostet mange mennesker livet. Torsdag lykkedes det at redde cirka 1400 mennesker ud for Libyens kyst, oplyser den italienske kystvagt. Arkivfoto Scanpix/Str

Rom. Omkring 1400 migranter er torsdag blevet reddet på Middelhavet i forsøget på at nå Europa.

Det oplyser den italienske kystvagt i en pressemeddelelse.

De mange mennesker blev reddet ud for Libyens kyst, og flere hjælpeorganisationer har hjulpet i arbejdet med at få migranterne sikkert fra vandet.

Kystvagten havde ifølge nyhedsbureauet AFP en koordinerende rolle i torsdagens aktioner. Organisationen Læger Uden Grænser oplyser, at den fik hevet 802 mennesker op fra seks gummibåde og en lille træbåd.

En ngo med base i Malta har efter eget udsagn hjulpet 432 migranter fordelt på tre gummibåde. De resterende migranter blev reddet af den italienske kystvagt og EU-fartøjer.

Forsøget på at krydse Middelhavet fra Afrika til Europa er blevet farligere, da vejret i området bærer præg af, at vinteren er på vej.

Samtidig er bådene ustabile. Og selv når de ikke synker, er de farlige på grund af udstødning samt risikoen for dehydrering om bord.

Ifølge den italienske kystvagt er 2400 migranter blevet reddet fra overfyldte både siden søndag.

Onsdag blev fem lig fundet i en gummibåd med cirka 200 mennesker om bord. Mange af dem var uledsagede børn og unge.

Tal fra FN viser, at mindst 3654 mennesker er omkommet på rejsen over Middelhavet i år.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.