Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italiens præsident åbner for tidligt valg

De italienske vælgere skal muligvis stemme en måned før, det var ventet.

ITALIEN: De italienske vælgere skal muligvis til stemmeurnerne tidligere end ventet.

Landets præsident Giorgio Napolitano indikerer i en pressemeddelelse, at han gerne ser valget finde sted den 10. marts, omkring en måned før det var ventet, skriver Reuters.

Finansmarkederne har igennem længere tid afventet signaler for, hvornår valget skal afholdes. Italien, der er den tredje største økonomi i eurozonen, ledes i øjeblikket af Mario Montis teknokratregering, som har iværksat en række økonomiske reformer - et spor, som investorerne håber, at den nye folkevalgte regering vil følge op på.

Fredag mødtes præsident Napolitano med repræsentanter fra landets parlament, og efterfølgende udsendte han en pressemeddelelse, hvori han udtaler, at han forventer lokalvalg i en række af Italiens regioner den 10. marts. Han gør det dog samtidig klart, at han gerne vil spareritalienerne for »en lang række valg, hvilket indikerer, at det nationale valg kan finde sted samme dag som lokalvalgene.

Den italienske præsident er den eneste, som kan opløse parlamentet og dermed udløse tidligere valg. Giorgio Napolitano har dog gjort det klart, at han gerne ser finansloven for 2013 vedtaget, inden han træffer sit endelige valg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.