Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italiens kystvagt redder over 5000 på havet mod Europa

Travl dag for Italiens kystvagt. Masser af skibe i havsnød, og over 5600 personer er reddet på Middelhavet.

Den italienske kystvagt har mandag haft travlt med at redde flygtninge og migranter på Middelhavet. (Arkiv) Scanpix/Gabriel Bouys
Den italienske kystvagt har mandag haft travlt med at redde flygtninge og migranter på Middelhavet. (Arkiv) Scanpix/Gabriel Bouys

Rom. Den italienske kystvagt har mandag haft en af sine hidtil mest travle dage i forbindelse med bølgen af mennesker, der kommer fra det nordlige Afrika og Mellemøsten mod Sydeuropa.

Kystvagten siger, at den har koordineret redningsindsatser, som har reddet flere end 5600 migranter og flygtninge.

Det er et af de højeste antal reddede mennesker på én dag, siger kystvagten.

Tidligere på dagen, da antallet af reddede lå på 2600, sagde kystvagten, at et stort antal af de reddede er børn.

Blandt andet blev der reddet 700 mennesker, der stod mast sammen på en fiskerbåd.

De mange hjælpeoperationer sker på treårsdagen for en skibsbrand, der kostede 366 mennesker livet og var med til at åbne verdens øjne for det drama, der udspillede sig på Middelhavet dengang og nu.

Ifølge FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) er hundredtusinder af mennesker siden katastrofen for tre år siden blevet reddet på Middelhavet.

Det antages, at mindst 11.000 mennesker er druknet i forsøget på at krydse Middelhavet og komme til Europa.

BBC citerer UNHCR for, at der i år er kommet over 130.000 mennesker over Middelhavet fra Nordafrika, overvejende Libyen, til Italien.

Mange af dem, der forsøger at krydse havet, kommer altså fra lande i Afrika, herunder de nordafrikanske, arabiske lande.

Samtidig er der også mange syrere, afghanere og irakere blandt dem, der forsøger at komme med båd til Italien.

Den anden rute til Europa, den såkaldte Balkanrute, er det mere besværligt for migranter og flygtninge at benytte, da den delvist er lukket efter aftale mellem EU og Tyrkiet.

Ifølge aftalen skal migranter og flygtninge sendes tilbage til Tyrkiet.

Desuden har mange af landene på ruten mod Nordeuropa lukket deres grænser.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.