Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Italienere bliver hjemme og gør olie-afstemning ugyldig

Dermed kan olieselskaber fortsætte med at bore nær kysten med loven i hånden.

Rom: En folkeafstemning i Italien om fremtiden for landets olie- og gasindustri kommer ikke til at få betydning, fordi under 50 procent af vælgerne mødte op for at stemme søndag.

Ifølge foreløbige officielle tal fra indenrigsministeriet har kun omkring 30 procent af de stemmeberettigede stemt.

Italienerne skulle tage stilling til, hvorvidt regeringen skal stoppe med at forny tilladelser til olie- og gasboringer mindre end 20 kilometer fra det italienske fastland.

Premierminister Matteo Renzi har advokeret for, at folk skulle afstå fra at stemme søndag, fordi det ifølge hans mening var en overflødig afstemning.

Allerede i dag bliver der nemlig ikke uddelt nye licenser til selskaber, der ønsker at bore efter olie eller gas i kystnære område. Men ifølge Renzi bør eksisterende boringer have mulighed for at forblive i drift, indtil felterne er løbet tør.

Miljøorganisationer har ført kampagne for, at italienerne skulle stemme ja til at annullere en lov fra januar, der giver eksisterende selskaber, der borer nær kysten, lov til at fortsætte, indtil der ikke er mere olie at hente.

Sagen har skabt splid i Matteo Renzis centrum-venstre-parti, Demokratisk Parti (PD), men nu ser det altså ud til, at premierministeren får sin vilje, efter at mange af Italiens 47 millioner vælgere er blevet hjemme.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.