Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israelske oppositionsledere kræver Netanyahus afgang

Premierminister kalder korruptionsanklager mod ham for "fulde af huller som en schweizisk ost".

Premierminister kalder korruptionsanklager mod ham for "fulde af huller som en schweizisk ost".
Premierminister kalder korruptionsanklager mod ham for "fulde af huller som en schweizisk ost".

Jerusalem. Den israelske opposition kræver onsdag, at premierminister Benjamin Netanyahu træder tilbage, efter at politiet har anbefalet, at der rejses tiltale mod ham for korruption.

Arbejderpartiets leder, Avi Gabbay, siger, at de partier, som er allierede med Netanyahu, må træffe beslutning om, hvorvidt de vil støtte premierministeren eller retsstaten.

Tidligere premierminister Ehud Barak, som er en af Netanyahus rivaler, opfordrer også premierministeren til at træde tilbage.

»Omfanget af disse korruptionssager er skrækkeligt. Det lader virkelig til at være korruption,« siger han.

Netanyahu afviser beskyldningerne mod ham, og han kalder politikernes angreb på ham for "fordomsfulde, ekstreme og fulde af huller som en schweizisk ost". Netanyahu leder onsdag det ugentlige regeringsmøde i Jerusalem.

»Jeg ønsker at forsikre jer om, at koalitionen er stabil. Hverken jeg selv eller nogen anden har planer om et valg. Vi vil fortsætte med at arbejde videre til gavn for Israels indbyggere, indtil valgperioden udløber,« siger han.

En af sagerne mod premierministeren omhandler champagne og dyre cigarer, som Netanyahu skulle have modtaget fra forretningsmanden og filmproducenten Arnon Milchan.

Arnon Milchan har stiftet Regency Enterprises, der står bag film som "12 Years a Slave", "LA Confidential", "Fight Club" og "Mr. and Mrs. Smith".

Derudover mistænkes Netanyahu for fordelagtig behandling af en avisudgiver, så avisens dækning af ham blev positiv.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.