Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israelsk minister undskylder til John Kerry

Den israelske forsvarsminister beklager, at han har beskyldt den amerikanske udenrigsminister for at være uforståeligt besat af at få skabt fred mellem israelerne og palæstinenserne.

ISRAEL: Israels forsvarsminister måtte tirsdag undskylde til Det Hvide Hus, efter han angiveligt havde beskyldt udenrigsminister John Kerry for at have en »uforståelig besættelse« af fredsbestræbelserne i Mellemøsten.

Den israelske avis Yedioth Ahronoth har citeret forsvarsminister Moshe Yaalon for bag lukkede døre at sige, at han håber, at John Kerry, som har besøgt regionen ti gange i sin tid som udenrigsminister, vil holde op med at presse på for fred mellem Palæstina og Israel og fokusere sin energi andetsteds.

»Udenrigsminister John Kerry - der er kommet til os beslutsomt og handler ud fra en uforståelig besættelse og en messiansk følelse - kan ikke lære mig én eneste ting om konflikten med palæstinenserne,« citeres forsvarsminister Moshe Yaalon for at have sagt.

Han skal desuden have sagt, at John Kerry først vil lade være med at blande sig i konflikten, hvis han vinder Nobels Fredspris.

Udtalelsen mødte straks fordømmelse fra USAs regering, der kaldte kommentaren fra den israelske forsvarsminister »stødende«.

»At så tvivl om udenrigsminister Kerrys motiver og at forvrænge hans forslag er ikke noget, vi ville forvente af forsvarsministeren for en tæt allieret,« sagde Jay Carney, talsperson for præsident Barack Obama, ifølge Reuters tirsdag.

Også talsperson for det amerikanske udenrigsministerium Jen Psaki udtalte hård kritik efter udtalelserne, som, hvis de er korrekt citeret, ifølge hende er både »stødende og upassende, især i betragtning af, hvad USA gør for at støtte Israels sikkerhedsbehov«.

Moshe Yaalon undskyldte efterfølgende til John Kerry og beklagede, »hvis udenrigsministeren var blevet stødt«. Han erklærede desuden, at han »ikke havde haft nogen intentioner« om at fornærme John Kerry.

Ifølge Reuters har Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ligeledes taget sagen op. Det skete i en tale til det israelske parlament tirsdag.

»Selv når vi har uoverensstemmelser med USA, så vedrører de altid forhåndenværende sager, og er ikke personlige,« sagde Benjamin Netanyahu i sin tale.

Fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina blev genoptaget i juli efter tre år med stilstand.

USA har sat en tidsfrist på ni måneder til at opnå enighed mellem Israel og Palæstina. Fristen udløber til april.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.