Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israels præsident ser lange udsigter til fred

De europæiske lande bør ikke tvinge en diplomatisk løsning igennem, lyder det fra Israels præsident.

Præsidenten i Israel, Reuven Rivlin, understregede i en tale i EU-Parlamentet, at de politiske regionale forhold, som skal gøre det muligt for Israel og Palæstina at opnå en permanent aftale, ikke er til stede. Scanpix/John Thys
Præsidenten i Israel, Reuven Rivlin, understregede i en tale i EU-Parlamentet, at de politiske regionale forhold, som skal gøre det muligt for Israel og Palæstina at opnå en permanent aftale, ikke er til stede. Scanpix/John Thys

Bruxelles. De europæiske lande bør hjælpe med at opbygge tillid mellem Israel og Palæstina i stedet for at gennemtvinge en diplomatisk løsning.

Den opfordring sender den israelske præsident, Reuven Rivlin, afsted til EU's medlemslandes parlamentarikere i en tale i EU-Parlamentet i Bruxelles.

- Forsøget på at vende tilbage til forhandlingerne vil ikke bringe os tættere på en løsning, det vil distancere os, lyder det fra Rivlin, som tilføjer, at der "på dette tidspunkt ikke kan opnås en varig aftale om fred mellem os og palæstinenserne".

- Det underminerer vejen mod en permanent løsning i den krønike af fiaskoer, som kunne være forudset fra starten, og som kun skubber de to nationer dybere ind i fortvivlelsen, fortsætter han.

Præsidenten understreger også, at de politiske og regionale forhold, som skal gøre det muligt for Israel og Palæstina at opnå en permanent aftale, ikke er til stede.

Formanden for EU-Parlamentet, Martin Schulz, fremhæver ved et pressemøde efter talen, at Mellemøsten har oplevet krige og terrorisme, og at første skridt mod stabilitet er at komme volden til livs.

Under sit besøg i Bruxelles har præsident Rivlin foruden at holde tale i parlamentet også holdt møde med EU's præsident, Donald Tusk, og Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg.

Senere onsdag lander Mahmoud Abbas, også kendt som Abu Mazen, som er præsident for det palæstinensiske selvstyre.

Der vil ikke blive afholdt et officielt møde mellem de to ledere, men Rivlin lovede ved pressemødet, at han ikke vil "løbe væk", hvis han skulle støde ind i Abbas.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.