Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israels forsvarsminister forlader politik

Forsvarsminister Ehud Barak forlader israelsk politik efter parlamentsvalget i januar.

70-årige Ehud Barak meddeler, at han trækker sig fra politik.
70-årige Ehud Barak meddeler, at han trækker sig fra politik.

ISRAEL: Israels forsvarsminister Ehud Barak forlader israelsk politik efter parlamentsvalget 22. januar, skriver flere internationale medier.

70-årige Ehud Barak har været en noget kontroversiel herre i israelsk politik med en fortid som premierminister og ledende medlem af Labor-partiet.

Han forlod sit gamle parti i 2011 og dannede partiet Atzmutm, som imidlertid har bevæget sig tæt på og under spærregrænsen, hvilket i følge the New York Times kan være årsagen til hans meddelelse mandag om, at han vil forlade israelsk politik.

Ehud Barak beskrives som ikke specielt populær, men som en respekteret forsvarsminister, der altid har indtaget høgens rolle og som har opbygget mere popularitet i forbindelse med den seneste militære operation mod Gaza efter raketbeskydningen af Israel samt forud på den målrettede udslettelse af ledende Hamas-medlemmer i Gaza.

Ehud Barak var premierminister fra 1999 til 2001 og har desuden en stærk fortid i de militære rækker, hvor han tjente fra 1959 til 1995 og endte som forsvarschef.

Han har selv deltaget i blodige aktioner, herunder befrielse af israelere der blev holdt som gidsler i kaprede passagerfly, og han ledede den legendariske befrielsesaktion mod et israelsk fly i Ugandas Enteppe lufthavn i 1976.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.