Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel planlægger 3.000 nye bosættelser

Israel har givet tilladelse til opførelse af 3.000 nye bosættelser som en reaktion på, at FN har givet palæstinenserne observatørstatus.

En lille palæstinensisk pige skubber til en israelsk soldat under en demonstration mod israelske bosættelser på Vestbredden.
En lille palæstinensisk pige skubber til en israelsk soldat under en demonstration mod israelske bosættelser på Vestbredden.

ISRAEL: Israel har givet tilladelse til opførelse af 3.000 nye bosættelser som en reaktion på, at FN har givet palæstinenserne observatørstatus, fortæller israelske regeringskilder til flere medier ifølge Reuters. Premierminister Benjamin Netanyahu skulle have godkendt initiativet, der utvivlsomt vil skabe vrede i den palæstinensiske lejr.

Palæstinenserne har således tidligere sagt, at man ikke vil vende tilbage til fredsforhandlinger med Israel, hvis bosættelserne ikke bliver stoppet. Planerne om de nye bosættelser, som formentlig bliver i det østlige Jerusalem og på Vestbredden, vil givetvis komme til at »skære« en eventuel palæstinensisk stat over i to, og ifølge avisen Haaretz vil nogle af de nye bosættelser sågar blive opført i det omstridte E1-område på Vestbredden, som Israel tidligere har forpligtet sig til ikke at etablere yderligere bosættelser i.

Ifølge nyhedsmediet Ynet er de nye bosættelser blevet godkendt af premierminister Benjamin Netanyahu og dennes inderste råd og kommer udelukkende som en modreaktion på FNs beslutning om at opgradere Palæstina til observatørstat, som blev besluttet på FNs Generalforsamling torsdag aften.

Avisen Haaretz skriver desuden, at de nye bosættelser er en del af en bosættelsesbølge, som Israel planlægger at gennemføre, fordi man ønsker at beholde bosættelserne på Vestbredden, hvis en eventuel palæstinensisk stat skulle blive en realitet. Den analyse har israelske kilder i regeringen imidlertid valgt ikke at kommentere.

Flere højtstående politikere i Israel har nærmest udtrykt en vis form for chok over, at FN-landene, heriblandt mange EU-lande, med et overvældende flertal valgte at opgradere den palæstinensiske FN-status torsdag aften og har blandt andet udtalt, at »vi har tabt Europa

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.