Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel på vej mod voldsom optrapning i Gaza

En talsmand fra det israelske militær bekræfter over for Berlingske, at den tilfangetagne soldat i Gaza er i familie med Israels forsvarsminister.

Israels premiernister Benjamin Netanyahu (th) og forsvarsminister Moshe Yaalon 31. juli. Den tilfangetagne soldat, Hadar Goldin, er i familie med Yaalon.
Israels premiernister Benjamin Netanyahu (th) og forsvarsminister Moshe Yaalon 31. juli. Den tilfangetagne soldat, Hadar Goldin, er i familie med Yaalon.

JERUSALEM: Meget tyder på en voldsom optrapning af volden i Gaza. Ifølge Israels Channel 2 har dagens begivenheder, hvor Hamas brød våbenhvilen halvanden time efter den begyndte, med at dræbe to soldater og tage en tredje til fange, fået den israelske regering til at mobilisere soldater til en mulig invasion af Gaza.

Tilfangetagelsen af en israelsk soldat placerer et voldsomt pres på skuldrene af Israels premierminister Benjamin Netanyahu. Ikke blot fordi den tilfangetagne soldat, Hadar Goldin, er i familie med Israels forsvarsminister Moshe Yaalon. Men også fordi Hamas nu kan forlange at forhandlinger om en våbenhvile og forhandlinger om frigivelse af soldaten skal køre ad to separate spor.

Det israelske sikkerhedskabinet afholder møde i dag fra klokken 17.30 i Tel Aviv.

Her forventes det, ifølge militæranalytiker Ron Ben Ishai, at Netanyahu vil blive opfordret til at sætte nye mål for Israels oprindelige tunnel-mission i Gaza. Ifølge dagbladet Haaretz har den israelske hær allerede destrueret næsten 90 procent af Hamas' såkaldte angrebstunneller.

»Israel kan meget vel tage skridt, der vil have negativ indflydelse på landets internationale forbindelser,« siger Ron Ben Ishai og antyder, at Israel overvejer en udvidelse af offensiven, der også muligvis vil blive fordømt af USA.

Shimrit Meir, der er direktør for den arabisksprogede nyhedshjemmeside, al-Masdar, fortæller, at israel også har givet Hamas i Gaza et ultimatum til at rømme Gazas største hospital al-Shifa.

Israels militær har gentagne gange under den seneste krise antydet, at Hamas' politiske og militære ledelse opholder sig under al-Shifa hospitalet.

Al-Shifa hospitalet huser i øjeblikket mere end 1000 patienter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis