Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel og Hamas holder vejret - og våbenhvilen

Våbenhvilen mellem Israel og palæstinensiske Hamas ser indtil videre ud til at holde.

Der er tid til at hvile under våbenhvilen uden for Gaza-striben.
Der er tid til at hvile under våbenhvilen uden for Gaza-striben.

Efter otte dages kampe i Gaza mellem Israel og Palæstinensiske Hamas ser den våbenhvile som parterne indgik i går og som blev indledt i går aftes indtil videre ud til at holde.

Ifølge israelsk radio er der i løbet af natten blevet affyret nogle enkelte raketter fra Gaza, men Israel har ikke besvaret beskydningen. Samtidig oplyser BBC, at israelske forsvarsstyrker har anholdt 55 personer på Vestbredden i løbet af natten i forsøget på "at opretholde freden".

FNs Sikkerhedsråd har indtrængende bedt parterne om at holde våbenhvilen, der blev indgået med Egyptens præsident Mohammed Mursi som mægler og understreget vigtigheden af, at nødhjælpsorganisationerne får mulighed for at levere hjælp til Gaza.

Samtidig har FNs generalsekretær Ban Ki-moon afholdt møder med lederne i regionen i forsøget på at få en længerevarende fredsaftale på plads.

- Vi er klar over, at der er mange detaljer, der skal på plads inden en bred og holdbar aftale kan laves for en længere periode. I den forbindelse er det helt essentielt, at begge parter holder sig til den nuværende våbenhvile, så de mange underliggende detaljer kan komme på plads, udtaler Ban Ki-moon ifølge BBC.  

Konflikten mellem Israel og Hamas, der brød ud i sidste uge har indtil videre kostet fem israelere og mere end 150 palæstinensere livet.  

TV: Se palæstinenserne feste i gaderne 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.