Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel legaliserer 4000 bosættelser på Vestbredden

Kontroversiel lov vedtaget i Israel, der gør 4000 bosættelser på Vestbredden lovlige efter israelsk lov.

En lov er mandag stemt igennem i Israels parlament Knesset. Loven legaliserer omkring 4000 eksisterende israelske bosættelser, der er bygget på den besatte vestbred.

Loven er blevet fordømt af palæstinenserne, fordi den stækker håbet om en særskilt palæstinensisk stat.

Ifølge AFP tillader loven israelske bosættelser på palæstinensisk område, hvis ikke israelerne vidste, at de byggede på privat ejendom, eller hvis de fik tilladelse fra den israelske stat til at bygge.

De palæstinensiske ejere af landet, vil blive kompenseret finansielt eller med andet land.

Loven kan dog vise sig at være ren symbolik, da den går imod en dom fra den israelske Højesteret om rettigheder for ejendomsbesiddelse, skriver Reuters.

Den israelske rigsadvokat har kaldt den for forfatningsstridig, og han har sagt, at han ikke vil forsvare den i Højesteret.

Loven blev vedtaget med 52 stemmer ud af 60. Den er bakket op af premierminister Benjamin Netanyahu og hans koalition, men den har skabt spændinger i regeringen.

Politiske kilder har samtidig beskrevet, at Netanyahu privat er bekymret for loven, fordi den kan give grundlag for en retssag i Den Internationale Straffedomstol i Haag.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.