Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israel kan indkalde 75.000 soldater af reserven

Hvis krisen i Gaza eskalerer yderligere, er israelerne parate til at indkalde 75.000 soldater af reserven.

ISRAEL: Hvis situationen i Gaza spidser yderligere til, kan israelerne om nødvendigt indkalde 75.000 soldater af reserven.

Det står klart efter, at landets regering fredag godkendte anmodningen om ekstra mandskab, fremsat af forsvarsminister Ehud Barak.

En stor del af regeringsmedlemmerne vendte tommelfingeren op til forslaget efter en fire timer lang strategibriefing fra premierminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv, skriver Reuters. Andre har givet deres tilsagn over telefonen.

Tidligere har forsvarsministeren fået tilladelse til at indkalde 30.000 soldater, hvis det skulle blive nødvendigt, men nu er antallet altså blevet mere end fordoblet.

Det internationale samfund frygter, at konflikten mellem Israel og den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas vil udvikle sig til en regulær krig, og at en del af de mange tusind soldater af reserven vil blive sat ind til kampe på landjorden.

Den i forvejen anspændte situation mellem israelerne og palæstinenserne er spidset til, efter at Israel onsdag dræbte en højtstående militærleder fra Hamas. Det skete efter længere tids raketangreb mod Israel. De seneste dage har de to parter sendt en regn af granater og raketter mod hinaden, og foreløbig meldes 28 palæstinensere og tre israelere dræbt.

Fredag aften kom det frem, at FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil rejse til Gaza en af de kommende dage for at lægge pres på de stridende parter om at sætte en stopper for de voldelige angreb, oplyser hans talsmand ifølge Reuters.

- Generalsekretæren er dybt bekymret for den fortsatte vold i Gaza og Israel, og dybt bekymret for de stigende omkostninger i form af civile liv. Raketangreb er uacceptable og må stoppe øjeblikkeligt. Israel må udvise maksimal tilbageholdenhed, siger talsmanden Martin Nesirky på vegne af Ban Ki-moon.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.